Plan de negocios para la producción y comercialización de babaco orgánico en la provincia de Tungurahua-Ambato

 

Authors
Arellano Vallejo, Andrea del Pilar
Format
BachelorThesis
Status
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Description

This business plan aims to create a company in charge of Production and Marketing of Organic Babaco in Ambato city, in the same contribute to local development, and create jobs, while presented as a good choice sought after by families of this city, as regards the protection of health and environment. The concept of organic produce goes to families targets social, medium-high and medium- high ambateña population strata which have begun to worry about their health care, so changing the way power by increasing their preference for consumption more wholesome and safe products as is the case of organic products. The industry of Other crops of Tropical and Subtropical Fruits in the last 8 years shows an average annual growth of 4.80%, currently 2013 indicates 5.89%. What may prove equally an increase in the creation of jobs, reflecting the growth and opportunity of entry of new competitors. The market research shows that there is a 44.09% have purchase intent, reflecting the implementation of the business plan is a good option in the city of Ambato. The organizational structure of the company will include the AGM, Manager, a group of outside consultants and four departments each in their respective bosses. The total investment required for the project is USD 108.836 distributed as follows: 28% (USD 30.186) with externally funded and 78% (USD 78.650) equity. The financial evaluation in normal scenario with leverage yields a Net Present Value - NPV of USD 87.203and an Internal Rate of Return - IRR of 26.23%, higher than the discount rate of 10.42%, which shows the feasibility of the business plan.
Este plan de negocios tiene como objetivo la creación de una empresa encargada de la Producción y Comercialización de Babaco Orgánico en la ciudad de Ambato, la misma que contribuya al desarrollo local, genere fuentes de trabajo, a la vez que se presenta como una buena opción buscada por las familias de esta ciudad, en lo referente la protección de la salud y medio ambiente. El concepto de producir orgánicamente se dirige a las familias en la población ambateña de estrato social medio, medio-alto y alto que han empezado a preocuparse por el cuidado des u salud, cambiando así su forma de alimentación, al incrementar su preferencia hacia el consumo de productos más sanos e inocuos como es el caso de los productos orgánicos. La industria de Otros cultivos de frutas Tropicales y Subtropicales en los últimos 8 años muestra un crecimiento promedio del 4,80 por ciento anual, actualmente el año 2013 indica un 5,89 por ciento. Lo que puede demostrar de igual forma un incremento en la creación de fuentes de trabajo, lo que refleja su crecimiento y la oportunidad de ingreso de nuevos competidores. El estudio de mercado muestra que existe un 44,09 por ciento que presentan intención de compra, lo que refleja que la implantación del plan de negocios es una buena opción en la ciudad de Ambato. La estructura organizacional de la empresa lo compone la Junta General de Accionistas, Gerente, un grupo de asesores externos y cuatro departamentos cada uno en sus respectivos jefes.

Publication Year
2014
Language
spa
Topic
PRODUCCIÓN ALIMENTARIA
PRODUCTOS ORGÁNICOS
BABACO
AMBATO-ECUADOR
Repository
Repositorio Universidad de las Américas
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http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/1445
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openAccess
License
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