Development of a Film Based on Oxidized Ipomea Batatas L. Starch with Protein Encapsulation for Potential Skin Tissue Engineering Applications

 

Authors
Viteri Narváez, Daniela Alejandra
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

Starches have been widely used as biopolymers in tissue engineering due to their unique properties such as biocompatibility and biodegradability; nonetheless, sweet potato starch has not been researched in this field. Therefore, films based on oxidized sweet potato starch mixed with PVA and glycerin as plasticizers have been developed to encapsulate a protein extract from Wharton’s Jelly...
Los almidones han sido utilizados ampliamente como biopolímeros en la ingeniería de tejidos debido a sus propiedades únicas, su biocompatibilidad y biodegradabilidad, sin embargo, el almidón de camote no ha sido investigado en este campo. Por estas razones se plantea realizar películas poliméricas a base de almidón de camote oxidado con PVA y glicerina para encapsular un extracto proteico de la gelatina de Wharton...

Publication Year
2018
Language
Topic
Almidón -- Procesos químicos -- Investigaciones -- Tesis y disertaciones académicas
Piel -- Heridas y lesiones -- Tratamiento.
Industria farmacéutica.
Tecnología
Tecnología química
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/8421
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/