Plan de negocios para el diseño y puesta en marcha de un bar temático en la ciudad de Quito

 

Authors
Carrera Clavijo, Paulina Alexandra; Cabrera Aguirre, Luis Fernando
Format
MasterThesis
Status
publishedVersion
Description

Beer Pong Bar and Grill is a theme bar; its name comes from the game that is also the bar is main attraction. This game is very popular in the US, especially in college and university fraternities, and bars around campus, it popularity has grown so much that even a National beer pong league was established, they host and organize many championships during the year and the master beer pong tournament every once a year, with big cash prices to all winners. Besides the game the bar will offer to its customer is grilled food, alcoholic beverages, in a rustic ambiance, with flat screen TVs, good music and excellent service. As part of this project many sources were used in order to gather all the information necessary to secure the project is success, the information was gathered by interviews with specialized people from the industry, visits to competitors, and finally a survey to the target customers. The investigation allowed us to determine many important characteristics of the bar is potential customers, like frequency, preferences, average consumption ticket, also regarding location, personnel and bar decoration clarified to us where and how the bar should be established. Based on the data recollected, different scenarios where tested, in order to reach the optimal scenario regarding sales and grow estimates. We can conclude that the business is plausible the idea is innovative and interesting to the potential customers, which will help Beer Pong bar and Grill to become a success.
Beer Pong Bar and Grill es un bar temático, su nombre lo toma de su principal atractivo: el juego de Beer Pong; este es un juego muy popular en Estados Unidos, principalmente en las fraternidades universitarias, su popularidad ha crecido tanto que actualmente existe una Liga Nacional que organiza campeonatos y un gran torneo anual con importantes premios. Además de la propuesta de entretenimiento dentro del bar se ofrecerá comida al grill, y bebidas alcohólicas, dentro de un ambiente rústico, complementado con pantallas planas, buena música y excelente servicio. Para la elaboración de este proyecto se realizó investigación mediante el uso de fuentes primarias y secundarias, se utilizó herramientas cómo entrevistas a gente del sector, visitas a diferentes locales de entretenimiento considerados competencia y encuestas al mercado objetivo. La investigación permitió determinar características importantes de los potenciales clientes, como: edad, ticket promedio, características de consumo, frecuencia y también nos proporcionó información importante sobre las características y cualidades que el local debería tener en cuanto a la ubicación, presentación y servicio. Basado en la información recolectada, se realizaron supuestos económicos que nos permite establecer posibles escenarios de crecimiento y ventas, determinando al final del análisis que el emprendimiento es viable, la idea resulta interesante para el mercado objetivo, quien considera la idea innovadora y definitivamente harían del Beer Pong Bar and Grill su bar.

Publication Year
2013
Language
spa
Topic
PLANEACIÓN EMPRESARIAL
ESTABLECIMIENTOS DE COMIDAS
ESTABLECIMIENTOS TEMÁTICOS
BARES
QUITO-ECUADOR
Repository
Repositorio Universidad de las Américas
Get full text
http://dspace.udla.edu.ec/handle/33000/6362
Rights
openAccess
License
openAccess