Elaboración de chorizo

 

Authors
Simon Isaias, Bonilla Sinaluisa
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

They are made with meat, fat and offal supply of animal spicy , cured or not caught or not, dried or smoked or not , which can be added vegetables, sausages in natural or artificial casings of permitted use products. ( NTE INEN 1- 217 ) . The sausage is a sausage , a kind of cured sausage and smoked properly which is made from minced meat of pork and beef seasoned with spices, used to be the onion , garlic and cumin ,. Usually it stuffed into pig gut , which helps to dehydration ( water loss ) Chorizo during healing. The chorizo is made up of the following ingredients : pork fat , pork fat ( daub or lard ) , salt , wine vinegar , white wine , paprika , white pepper , garlic (or garlic powder ) , sodium nitrite ( you can get in meatpacking or pharmacies ) , and sodium phosphate
Son productos elaborados con carne , grasa y despojos comestibles de animal de abasto condimentados , curados o no cogidos o no , ahumado o no desecados o no, a los que puede adicionarse vegetales , embutidos en envolturas naturales o artificiales de uso permitido. (INEN NTE 1- 217). El chorizo es un embutido, una especie de salchicha curada y debidamente ahumada que se elabora a partir de la carne del cerdo picada y res adobada con especias, siendo las utilizadas la cebolla , ajo y comino,. Suele ser embutido en la tripa del cerdo, la cual ayuda a la deshidratación ( perdida de agua ) del chorizo durante su curación. El chorizo está formado por los siguientes ingredientes: carne de cerdo sin grasa, grasa de cerdo (unto o lardo), sal común, vinagre de vino, vino blanco, pimentón, pimienta blanca, ajos (o ajo en polvo), nitrito de sodio (que se puede conseguir en empacadoras de carnes o farmacias ), y fosfato de sodio.

Publication Year
2016
Language
spa
Topic
EMBUTIDOS
SOLUBILIDAD
MATERIA PRIMA
Repository
Repositorio Universidad Estatal de Bolivar
Get full text
http://dspace.ueb.edu.ec/handle/123456789/1392
Rights
openAccess
License