Los dulces tradicionales del Centro Histórico de Quito : análisis cultural alimentario

 

Authors
Almaida Unda, María Sol
Format
BachelorThesis
Status
publishedVersion
Description

The realization of this thesis comes from the idea of studying the culinary culture of Quito, its beginnings since the arrival of the Spanish conquerors, the development of culinary techniques, its apogee of the colony in the republican era until the eighties until the century and the gradual loss of traditions before the hard onslaught of the commercialization of foreign products...
La realización de esta tesis sale de la idea de estudiar la cultura gastronómica de Quito, sus inicios desde la llegada de los conquistadores españoles, el desarrollo de las técnicas culinarias, su apogeo de la colonia en la época republicana hasta la década del ochenta hasta el siglo XX y la paulatina pérdida de las tradiciones ante el duro embate de la comercialización de productos extranjeros...

Publication Year
2018
Language
spa
Topic
Cocina típica -- Confitería -- Ecuador -- Tesis y disertaciones académicas.
astronomía -- Ecuador.
Tecnología
Gastronomía
Repository
Repositorio Universidad San Francisco de Quito
Get full text
http://repositorio.usfq.edu.ec/handle/23000/8038
Rights
openAccess
License
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/ec/